Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur


Vergaderingen schieten soms nog weleens het doel voorbij. Eén van de oorzaken van een inspiratieloze vergadering is de verkeerde keuze van de vergaderruimte. Wilt u het anders aanpakken? Maak een vergadering effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke omgeving in het groen. Inspiratie gegarandeerd! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer mensen dichter bij de natuur staan dit inspireert en een positief effect heeft op het stressgehalte. Zo kom je nog eens tot nieuwe inzichten.

Kan vergaderen effectiever?
Ja! Door veel medewerkers wordt vergaderen gezien als één tijdsverspilling en kunnen ze voor het gevoel beter iets anders doen. Zonde, want een goede vergadering is zeer waardevol zijn. Even de koppen bij elkaar en zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Weten waar je heen wil met het team! Het is vaak de manier waarop een vergadering wordt georganiseerd die bepaald of een bijeenkomst productief is of niet. Zo worden vergaderingen vaak ingeschoten zonder vooraf een duidelijk doel te stellen. Collega’s houden van praten en wijden vaak te ver uit of halen onderwerpen aan die op dat moment niet relevant zijn. Of medewerkers laten zich gemakkelijk afleiden door telefoontjes en e-mailtjes die niets met de vergadering van doen hebben. Gevolg is dat je het doel van de vergadering voorbij bent geschoten.

Extra inspiratie
Er zijn tal van oplossingen te bedenken om een vergadering effectiever in te richten. Dit betreffen kleine maar ook grote aanpassingen. Een wat grotere, maar uiterst effectieve aanpassing is het kiezen van een nieuwe vergaderomgeving. Een nieuwe vergaderlocatie versterkt direct de urgentie van je bijeenkomst. Kies niet voor de standaardruimte op kantoor, maar plan een vergadering in een vernieuwende inspirerende omgeving. Je medewerkers snappen gelijk dat dit een belangrijke meeting is! Vergaderen in de natuur kan daarbij nog eens extra inspireren. Blijkt je bijeenkomst met nieuwe inzichten opeens nuttig te zijn.

Voordelen van vergaderen in de natuur
- U bent weg uit de dagelijkse kantoor omgeving, wat direct zorgt voor nieuwe energie bij medewerkers;
- Vergaderen in de natuur werkt zeer inspirerend. Een andere omgeving zorgt voor een creatievere kijk op zaken;
- Uit onderzoek blijkt dat men beter met stress omgaat in een groene omgeving. Medewerkers voelt zich meer ontspannen en maken hierdoor betere keuzes;
- U hoeft niet bang te zijn voor storende factoren, zoals andere gesprekken in de gang of belangrijke mailtjes die niet over de vergadering gaan;
- Buiten de kantoor omgeving vergaderen geeft voldoende tijd om te vergaderen. De dag (of het dagdeel) is volledig ingepland voor deze vergadering en collega’s hebben niet de mogelijkheid om andere afspraken in te plannen;
- Na een tijdje vergaderen is er de mogelijkheid om een heerlijk frisse neus te halen. Maak tussendoor een verfrissende wandeling om zo uw hoofd leeg te maken en weer fris de vergadering te hervatten. Of hou de vergadering buiten!  

Voorzien van alle gemak
Naast dat vergaderen in de natuur effectiever is dan in een standaard vergaderruimte op kantoor, brengt vergaderen op locatie nog andere voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet druk te maken over bijvoorbeeld voorbereidingen, benodigde faciliteiten en een goede lunch. Kies een locatie die voor al uw medewerkers goed te bereiken is. Desgewenst kunt u een vergaderdag ook uitbreiden met een teambuilding dag. Kortom mogelijkheden te over om een succesvolle vergadering te plannen in de natuur. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op.

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.