Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

Gebouwd in 1807 en bekend
als kunsthoeve

Een sanatorium voor de geest

Sparrendam is een boerenhoeve, gebouwd in 1807. In 1971 koopt dorpsdokter Frits Klaarenbeek deze boerderij en laat het verbouwen tot een cultureel centrum. ‘Een sanatorium voor de geest’, geeft hij Sparrendam als ondertitel mee.

De Burcht

Niet alleen beroepsmusici, maar ook amateurgezelschappen op het gebied van muziek en toneel zijn welkom in Sparrendam. Vrijwel ieder weekend is er iets op cultureel gebied te doen. Is het geen muziek of toneel, dan zijn er wel exposities. Voor dat laatste laat Klaarenbeek een paar jaar na de koop van Sparrendam een ‘Burcht’ herrijzen, vooral voor de beeldende kunst.

Penning

“Door U leeft en groeit Sparrendam”. Frits Klaarenbeek waardeert iedereen, die zich net zo hard voor Sparrendam inzet als hij zelf doet. Hij beloont hen in de zeventiger jaren graag met een speciale ‘penning’.

Op 11 juli 1980 valt de ‘boer van Sparrendam’ weg als gevolg van een hartaanval. Sparrendam wordt voortgezet door zijn familie.

Evenementenlocatie

In de kunsthoeve en de Burcht vonden regelmatig exposities en concerten plaats, maar tegenwoordig is Hoeve Sparrendam ook een populaire locatie voor bruiloften en zakelijke bijeenkomsten. Maar één ding is bij het oude gebleven: de bijzondere sfeer en de landelijke omgeving zijn nog net als vroeger.

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.